Vyplatí se v dnešní době investovat do nemovitostí?

Vyplatí se v dnešní době investovat do nemovitostí?
I přestože je míra hypoteční úrokové sazby vysoká a ceny nemovitostí v posledních měsících výrazně vzrostly, stále se vyplatí z dlouhodobého hlediska do nemovitostí investovat.
Krátkodobé kolísání trhu nepředstavuje pro dlouhodobou investici vážné riziko. Naopak jsme teď ve fázi, kdy růst cen realit začíná zpomalovat a s tím se nabízí i ideální příležitost ke koupi nemovitosti. Situace na trhu nám dává i prostor o ceně vyjednávat, díky vysoké úrokové sazbě, která má za následek nižší poptávku po koupi nemovitosti, zároveň tak vytváří lepší podmínky pro nové investice.
Pokud tedy máme k dispozici volné finanční prostředky může být investice do nemovitosti za účelem pronájmu smysluplná. Vhodné k investici jsou malometrážní byty o dispozici 1+KK až 2+1, které nabízejí nejlepší návratnost. Tato investice se Vám pak vrátí nejen díky postupnému zhodnocení nemovitosti, kde cena neustále nabírá na hodnotě, ale také na nájmu, kde Vám investice pokryje veškeré náklady a vynese Vám něco na víc.
K investici na pronájem není ani zapotřebí mít volné větší množství finančních prostředků. Můžete si sjednat takzvanou investiční hypotéku, taktéž nazývanou jako hypotéka na pronájem sloužící klientům pro pořízení nemovitosti za účelem pronájmu třetí osobě. Má zpravidla kratší splatnost než klasický hypoteční úvěr. Při posuzování bonity klienta se tak kromě standardních aktuálně doložitelných příjmů může počítat i s příjmem z budoucího pronájmu nemovitosti, kdy tento příjem je většinou krácený určitým poměrem z důvodů možného rizika výpadku příjmu.
V případě, že se rozhodnete investovat do bydlení je třeba se zaměřit, jak na technický stav nemovitosti a lokalitu, tak na náklady spojené s údržbou, poplatky, energetickými náklady a náklady spojené s fondem oprav. Nejvhodnějším bytem na investici je byt o dispozici 2+KK, o které je největší zájem.
Do našeho portfolia kromě současných nemovitostí k prodeji, brzy připojíme i desítky nových bytových jednotek vhodných na investici. V případě zájmu nás můžete kontaktovat pro více informací.