Home staging: co to je a proč je tak úspěšný?

Home staging: co to je a proč je tak úspěšný?
Dobrý inzerát by měl přilákat co nejvíc zájemců. Čím vyšší je zájem o vaší nemovitost, tím spíš uspějete s odvážně nasazenou prodejnou cenou. Vysokou poptávku úspěšně pomáhá docílit tzv. home staging.

Home staging je hlavně příprava domu či bytu tak, aby bol prodej pro prodávajícího co nejvýnosnější. Nachází balance mezi tím, aby prostor vypadal útulně a zabydleně, ale zároveň dával potenciálnímu kupci prostor pro jeho vkus. Jde o jakési zneutrálnění prostoru vašeho domova tak, aby si zájemce uměl představit, že v něm bydlí. Umožní tak ukázat plný potenciál prostoru v tom nejlepším světle.

Jaké jsou hlavní výhody home stagingu?

1. Prodáte dráž a rychleji

Po Home staging budete moci navýšit cenu vaší nemovitosti a vyděláte tak maximum. Sjednávat cenu budete minimálně nebo vůbec. Podle statistik se byty, které prošly home stagingem, prodávají témeř o 80% rychleji.

2. Uděláte první dojem

Díky home stagingu uděláte dobrý první dojem již díky kvalitním fotkám v inzerátu, a později znova na samotné prohlídce. Kupující se do vašeho bytu zamilují na první pohled.

3. Zalíbíte se každému

Váš byt či dům se promění na univerzální interiér, který bude atraktivní pro co nejširší okruh možných zájemců.Ti uvidí prostor takový, jaký opravdu je, bez rušivých osobních rysů.

4. Ušetříte za rekonstrukci

Pokud máte starší nemovitost a věříte, že jí bez rekonstrukce neprodáte – nezoufejte! Právě pro vás je tu home staging, který v takových případech dokáže zázraky.

5. Půjčíte si vybavení

U prázdných nemovitostí bez nábytku není pro kupujícího vždycky snadné představit si účel místností a jejich zařízení. Designéři vám půjčí nábytek a naplánují jeho ideální rozmístění.

6. Prodáte “neprodejnou” nemovitost

Home staging je dokonalé řešení pro nemovitosti, které leží na realitních serverech už dlouho bez výraznějšího zájmu ze strany kupujících. Místo snižování ceny inzerujte znovu po zásahu bytového designéra a uvidíte zázraky. Investice se vám rozhodně vyplatí.